Ligfiets voor twee

Ligfiets voor twee Bij Dé Fietsenwinkel Bos & Olgers is niets te gek. Soms kom je ze tegen, fietsen met een uitdaging. De klant kwam binnen met de vraag of wij verstand hebben van elektrische fietsen, niet willen vertellen wat voor fiets. "Rijdt u de fiets maar naar binnen als u wilt meneer dan kunnen we er naar kijken". "Nou, dat is net het probleem, kunt u even mee lopen naar buiten?". Tot verbazing van ons stond daar de mooi afgelakte ligfiets. "Is dat echt hout?!. Tot onze verbazing is de ligfiets zelf gebouwd door de klant en opgebouwd van hout. De klant was daar met zijn vrouw en vertelde ons dat ze allebei met de fiets waren gekomen, maar wij konden geen tweede fiets ontdekken. Binnenin zitten twee kuipstoeltjes naast elkaar met twee stel pedalen. "Jullie fietsen met zijn tweeën naast elkaar als een tandem? Maar wie stuurt er dan?" Dat doet mijn man, zei ze al lachend. 

Al snel vergaten we dat de klant kwam met een vraag. "Kunnen jullie een pakket leveren waarbij we de fiets ook elektrisch kunnen maken?" Zeg nooit, nooit. Na een belletje met een leverancier kon er een los pakket geleverd worden om de ligfiets om te bouwen tot elektrisch ondersteunde fiets. Het pakket bestaat uit een motor, accu, stuur bediening, display en ondersteuningssensor. De keuze voor motor viel al snel op de Impulse 2 motor, een krachtige en stille motor. Onze ervaring met deze motor is zeer goed en was voor ons de logische keuze om voor de Impulse 2 te gaan. Na een aantal jaar de motor onder de gewone elektrische fietsen te verkopen, was het uiteraard een mooi en leuk experiment om dat in iets zwaarders te zetten. Niet alleen gewone fietsen kan deze motor aan, maar ook dus ligfietsen met twee personen. Tot het genoegen van klant ging hij hem zelf erin bouwen. 

Enige tijd later kwam de klant terug om zijn creatie met ingebouwde ondersteuning te laten zien. "Zijn dat nou zonnepanelen op het dak?!" Hij had achterop het dak zonnepanelen gemonteerd en die aangesloten op de accu van de ondersteuing, zodat de accu opgeladen wordt. Na het testen van de fiets of alles werkte, heeft de klant de fiets weer meegenomen om de elektrische ondersteuning te gebruiken. Op het moment weten wij nog niets over het verbruik en gebruik van de klant, de actie radius en de levering van ondersteuning. Voor ons is niets te gek en geen uitdaging te groot, of het uiteindelijk werkt is de vraag. Om het niet geprobeerd te hebben is voor ons geen optie. Heeft u vragen die apart zijn, laat dat u er niet van weerhouden om deze aan ons te stellen want wij denken graag met u mee aan oplossingen.